Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Τάρτα σοκολάτας



Για τους λάτρεις του γλυκού... Κάτι ιδιαίτερο που θα σας ανοίξει την όρεξη!

Για 4-6 άτομα

3 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα τριμμένη πολύ καλά (προαιρετικά)
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
180 γραμμάρια κουβερτούρα
75 γραμμάρια βούτυρο
1 ταρτιέρια 28 εκ. ή στρογγυλό ταψί

 

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί ρίχνουμε την κουβερτούρα και την λιώνουμε με το βούτυρο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Ανακατεύουμε το μείγμα σοκολάτας με την μαρέγκα και προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και το μπέικιν πάουντερ.
Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα μας όπου έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να γίνει κρούστα.
Το εσωτερικό της τάρτας σοκολάτας θα πρέπει παραμείνει λίγο ρευστό.

Comments