Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Τάρτα σοκολάτας



Για τους λάτρεις του γλυκού... Κάτι ιδιαίτερο που θα σας ανοίξει την όρεξη!

Για 4-6 άτομα

3 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα τριμμένη πολύ καλά (προαιρετικά)
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
180 γραμμάρια κουβερτούρα
75 γραμμάρια βούτυρο
1 ταρτιέρια 28 εκ. ή στρογγυλό ταψί

 

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί ρίχνουμε την κουβερτούρα και την λιώνουμε με το βούτυρο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Ανακατεύουμε το μείγμα σοκολάτας με την μαρέγκα και προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και το μπέικιν πάουντερ.
Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα μας όπου έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να γίνει κρούστα.
Το εσωτερικό της τάρτας σοκολάτας θα πρέπει παραμείνει λίγο ρευστό.

Comments