Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Χειροποίητο παγωτό μόκα με κακάο

Δροσερό παγωτάκι για να το απολαύσετε με τα αγαπημένα σας άτομα!



Υλικά

Για 4-6 άτομα

410 γραμμάρια κουτί γάλα εβαπορέ
1 φάκελος μους βανίλιας
1 κούπα γάλα
3 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού καφέ στιγμής (καφέ για φραπέ)
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Αρχικά τοποθετούμε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες. Χρειάζεται να το αφήσουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ειδάλλως δεν θα αφρατέψει όσο χρειάζεται κατά το χτύπημα.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου μους.

Ρίχνουμε το καφέ στιγμής και το κακάο μέσα στην κούπα με το γάλα.
Μόλις το καφέ και το κακάο διαλυθούν, αδειάζουμε το γάλα μέσα στο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά ώσπου να γίνει σαντιγί.

Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη. Αδειάζουμε στη λεκάνη και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 9-10 λεπτά. Θα πρέπει το μείγμα μας να αφρατέψει και να τριπλασιαστεί σε όγκο.

Αδειάζουμε τη σαντιγί στη λεκάνη και χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα, κατόπιν προσθέτουμε και τα καρύδια και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες προτού το καταναλώσουμε.

Comments