Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Μελιτζάνες στη σχάρα με λαχανικά εποχής


Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια!

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα
2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
1 φινόκιο
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους

Για το dressing της σαλάτας
½ ματσάκι βασιλικό
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 σκελίδες σκόρδο

 

 

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα
Αρχικά βάζουμε 2 πράσινες πιπεριές και 2 κόκκινες πιπεριές στη σχάρα και τις ψήνουμε μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
Τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 με 15 λεπτά. Μετά αφαιρούμε τη φλούδα τους.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια και το φινόκιο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στη σχάρα να ψηθούν για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις ψήνουμε και αυτές και από τις δυο πλευρές για 3 με 4 λεπτά την κάθε πλευρά.

Τα μανιτάρια χρειάζεται να τα ψήσουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μακριές λωρίδες,βάζουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και τα αλατίζουμε.

Για το dressing της σαλάτας
Για να φτιάξουμε το dressing της σαλάτας λιώνουμε στο μούλτι ½ ματσάκι βασιλικό , 2 σκελίδες σκόρδο και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι και 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε τα λαχανικά με το dressing και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
 

Comments