Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Muffins λεμονιού με παπαρουνόσπορο


Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα muffins
1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο

Για γλάσο
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, τα αυγά και τη ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να γίνει μια λεία σφικτή κρέμα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τους παπαρουνόσπορους, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια παίρνετε μια φόρμα με 12 θέσεις για μάφινς και τοποθετείτε από 12 χάρτινα φορμάκια. Στη συνέχεια γεμίζετε τις θήκες με το μείγμα μάφιν.
Ψήστε για 18-20 λεπτά στη 2 σκάλα του φούρνου.

Εν τω μεταξύ ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και με ένα πινέλο μαγειρικής απλώστε το πάνω από τα ψημένα μάφινς.
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Κρατήστε τα muffins στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Comments