Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Τ᾽Ακρογιάλι : Το καλύτερο εστιατόριο της Μονεμβασιάς!



Αν ποτέ βρεθείτε στην Μονεμβασιά για βόλτα ή να μείνετε και ψάχνετε κάποιο καλό εστιατόριο να δειπνείσετε το μεσημέρι μετά το μπανάκι σας.... Σας προτείνω το Ακρογιάλι...

Το καλοκαίρι θα έχετε θέα τη θάλλασα απολαμβάνωντας το γεύμα σας και τον χειμώνα θα ακούτε live μουσική με ορχήστρα δίπλα στο πρωτότυπο τζάκι του καταστήμας...

Η κουζίνα του περιέχει γεύσεις από όλη την Ελλάδα με παραδοσιακές νότες... Στο εστιατόριο Τ᾽Ακρογιάλι έχετε την ευκαιρία να γευτείτε από τις μεσημεριανές ώρες φρέσκα ψάρια κατευθείαν από τις βάρκες των ντόπιων ψαράδων, θαλασσινούς μεζέδες μαζί με ουζάκι και τσιπουράκι και γνήσια ελληνικά πιάτα μαγειρεμένα με γούστο και μεράκι.

Σας εγγυόμαι για την μέγιστη ποιότητα των εδεσμάτων και σας προτείνω να βιώσετε μια προτόγνωρη γευστική εμπειρία...





Πληροφορίες :

Τηλ. Κρατήσεων : +30 2732 061056
Διεύθηνση : Central RoadΜονεμβασιά, Δήμος Μονεμβασιάς 

Comments