Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Τελικά τα ζυμαρικά παχαίνουν; Δείτε τι λέει μια νέα μελέτη...



Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, τα ζυμαρικά δεν είναι η αιτία της παχυσαρκείας, αλλά ακριβώς το αντίθετο από την προηγούμενη πεποίθηση, μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία της απώλειας βάρους!

Η Ιταλία είναι η χώρα από την οποία προέρχεται η έρευνα και έχει υποστηρίξει το αντίθετο της γενικώς αποδεκτής πεποίθησης ότι τα ζυμαρικά δεν πρέπει να τρώγονται αν θέλετε να μειώσετε κάποιο βάρος.


Για παράδειγμα, όταν οι χυλοπίτες τρώγονται με τον μεσογειακό τρόπο, γεμάτα με λαχανικά, μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

23.000 άτομα από διάφορες περιοχές της Ιταλίας συμπεριλήφθηκαν σε αυτή την ιταλική μελέτη. Έχει καταφέρει να αποδείξει ότι τα ζυμαρικά πλούσια σε ελαιόλαδο, σκόρδο, μαϊντανό και άλλα είδη λαχανικών μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας ήταν ακριβή;

Σύμφωνα με ορισμένους πόρους, η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε μόνο με βάση το τι έτρωγαν οι ερωτηθέντες και όχι με το πόσο τρώνε.

Μην ξεχνάτε ότι οι Ιταλοί τρώνε ζυμαρικά κάθε εβδομάδα, αλλά δεν καταναλώνουν περισσότερο από 50 έως 50 γραμμάρια μαγειρεμένων ζυμαρικών όλη την ημέρα. Οι ποσότητες είναι πολύ μεγαλύτερες στη Δύση και αυτός είναι ο βασικός λόγος που οδηγούν στην παχυσαρκία.

Comments