Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κολοκυθάκια γεμιστά με πιπεριές και μπέικον



Απλό και καλοκαιρινό πιάτο για όλη την οικογένεια!

Υλικά

2 μέτρια κολοκυθάκια 1
φέτα λευκό ψωμί, κομμένο σε κυβάκια
1 / 4 φλιτζανιού μπέικον ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πολτό ελιάς
1/2 jalapeno ψιλοκομμένη
πιπέρι
3 κουταλιές κύβους πράσινες πιπεριές
1 / 4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 / 4 φλιτζανιού ψιλοκομμένη ντομάτα
6 κουταλιές ψιλοκομμένο Cheddar
1 πρέζα βασιλικό
αλάτι
Μαύρο πιπέρι λίγο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τη σχάρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Τοποθετήστε το κολοκυθάκι σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό μέχρι να καλυφθούν. Βράστε και μαγειρέψτε 5 λεπτά. Στραγγίξτε, ψύξτε και κόψτε το κατά μήκος στη μέση. Με ένα κουτάλι αφαιρέστε το εσωτερικό τους και ψιλοκόψτε το.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον πολτό κολοκυθιών, τα κομμάτια ψωμιού, τα μπέικον, τις ελιές, το jalapeno, τις πράσινες πιπεριές, το κρεμμύδι, την ντομάτα και το τυρί Cheddar. Πασπαλίστε με βασιλικό, αλατισμένο αλάτι και πιπέρι.
Γεμίστε τα μισά κολοκυθάκια με το μείγμα πολτού. Σφραγίστε κάθε εξάχαστο μισό σε φύλλο αλουμινίου.
Τοποθετήστε πακέτα αλουμινίου στην προετοιμασμένη σχάρα σε θερμότητα. Μαγειρέψτε 15 με 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Comments