Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Τάρτα με δαμάσκηνα



Εύκολη και απλή τάρτα με φρέσκα δαμάσκηνα για όλη την οικογένεια!

Υλικά για 4 άτομα

Για την ζυμη

125 γραμμάρια βούτυρο κρύο κομμένα σε κουβάκια
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού σακχάρου
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδου
4 κουταλιές σούπας κρύο νερό
Για το γέμιση

200 γραμμάρια τυρί κρέμα
250 γραμμάρια ξινό τυρί
2 αβγά
3/4 φλιτζάνι τσαγιου μελι
4-5 φρέσκα δαμάσκηνα κομμένα στο μέσο
Εκτέλεση

Ζυμώνουμε με το χέρι τα υλικά για την ζύμη. Φτιάχνουμε ένα μπαλόνι, περιτυλίγουμε σε μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 '.
Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και καλύψτε με μια στρογγυλή, βουτυρωμένη ταρτίρα.
Βάζουμε από πάνω μια λαδόκολλα και αρκετές κουρκούμες για να μην παραφουσκώσουμε την πάπτη και ψήστε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, για 30'-35 '.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε την κρέμα ανακατεύοντας με ένα πούρο όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από τα δαμάσκηνα.
Γεμίζουμε με την κρέμα της ζύμης της τάρτας (αφού αφαιρέσουμε πρώτα τα λαδόκολλα και τα κολοκύνθη) και τοποθετούμε από πάνω τα φρέσκα δαμάσκηνα.
Ψείνουμε στο ήδη προθερμασμένο φούρνο για άλλα 30'-35 'μέχρι να ροδίσει καλά το γέμισμα της τάρτας.
Αφήνουμε να κρυώσουμε καλά και να εξυπηρετήσουμε.

Comments