Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Τάρτα με δαμάσκηνα



Εύκολη και απλή τάρτα με φρέσκα δαμάσκηνα για όλη την οικογένεια!

Υλικά για 4 άτομα

Για την ζυμη

125 γραμμάρια βούτυρο κρύο κομμένα σε κουβάκια
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού σακχάρου
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδου
4 κουταλιές σούπας κρύο νερό
Για το γέμιση

200 γραμμάρια τυρί κρέμα
250 γραμμάρια ξινό τυρί
2 αβγά
3/4 φλιτζάνι τσαγιου μελι
4-5 φρέσκα δαμάσκηνα κομμένα στο μέσο
Εκτέλεση

Ζυμώνουμε με το χέρι τα υλικά για την ζύμη. Φτιάχνουμε ένα μπαλόνι, περιτυλίγουμε σε μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 '.
Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και καλύψτε με μια στρογγυλή, βουτυρωμένη ταρτίρα.
Βάζουμε από πάνω μια λαδόκολλα και αρκετές κουρκούμες για να μην παραφουσκώσουμε την πάπτη και ψήστε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, για 30'-35 '.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε την κρέμα ανακατεύοντας με ένα πούρο όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από τα δαμάσκηνα.
Γεμίζουμε με την κρέμα της ζύμης της τάρτας (αφού αφαιρέσουμε πρώτα τα λαδόκολλα και τα κολοκύνθη) και τοποθετούμε από πάνω τα φρέσκα δαμάσκηνα.
Ψείνουμε στο ήδη προθερμασμένο φούρνο για άλλα 30'-35 'μέχρι να ροδίσει καλά το γέμισμα της τάρτας.
Αφήνουμε να κρυώσουμε καλά και να εξυπηρετήσουμε.

Comments