Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Σπαγγέτι με μελιτζάνα και τομάτα



Ιδιαίτερο γεύμα με μεσογειακή νότα!

Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό σπαγγέτι
1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ελιτζάνα κομμένη σε κυβάρια του 1 ½ εκ.
λάδι
αλάτι
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ. γ. μπούκοβο
6 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ. σ. λάδι
½ φλ. ελιές Καλαμών, κομμένα σε λεπτά φέτες
2 κ. σ. καπαρή
100 γρ. φέτα, τρίμνη
Εκτέλεση

Αρχικά προθέρμανση του φούρνου στους 170 βαθμούς.
Ανακατεψτε την ελιτζάνα με λίγο λάδι και αλάτι και ψήστε σε το φούρνο πάνω σε λαδόκολλα σε λεπτές ταψί για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Σε μια κατσαρόλα ζεστάστε 1-2 κουταλιές λάδι και σοταρίστε λίγο το σκόρδο και το μποκκοβο. Προσθέτετε τα τομάτα και σιγοβράζετε για 8 - 10 λεπτά.

Βράζετε στη συνέχεια νερό, προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας και τα ζυμαρικά και βράζετε μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά ξανά στην κατσαρόλα.
Καθώς βράζουν τα ζυμαρικά, ρίχνετε την μελιτζάνα στο σάλτσα και βράζετε 3 - 5 λεπτά.
Προσθέτετε το μαϊντάν, 2-3 κουταλιές λάδι, τις ελιές και την κάπαρη. Προσθέτετε τα ζυμαρικά στο σάλτσα, το φέτα και το μαϊντάν, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Comments