Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Δροσερή σαλάτα με καροπούζι και φέτα



Δροσερή σαλάτα με φέτα και κρπούζι με φρόυτα εποχής!

Υλικά για 2 άτομα

2 φέτες καρπούζι κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς, χωρίς κουκούτσια
150 γρ. φέτα κομμένη σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς
ένα κόκκινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
μια χούφτα φύλλα τρυφερού μαϊντανού
10 φύλλα φρέσκου δυόσμου
1 μοσχολέμονο (lime)
μερικές μαύρες ελιές
λίγο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση

Πριν κόψετε το καρπούζι, ξεκινάτε να μαρινάρετε το κρεμμύδι στο χυμό του lime.
Βάζετε τις λεπτές φετούλες σε ένα μπολ και τις περιχύνετε με το χυμό. Τις ανακατεύετε και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
Σε μεγάλο μπολ, ενώνετε τα κομμάτια του καρπουζιού, τη φέτα, το κρεμμύδι και περιχύνετε με το χυμό του μοσχολέμονου που θα έχει πάρει ροζ χρώμα.
Προσθέτετε τον μαϊντανό - όχι ψιλοκομμένο, ολόκληρα τα φύλλα του. Προσθέτετε τα φύλλα του δυόσμου κομμένα με τα χέρια.
Προσθέτετε μια πρέζα αλάτι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε σε σαλατιέρα.

Comments