Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Milkshake με μούρα



Υλικά για 2 άτομα

1 μεσαία μπανάνα ή 2 μικρές
1 κούπα κατεψυγμένα βατόμουρα
2 κουταλιές της σούπας θυμαρίσιο μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού ginger φρέσκο ή σε σκόνη
1 ½ κούπα φυτικό γάλα (αμυγδάλου ή καρύδας)
1 κουταλιά της σούπας σπόροι chia
πάγο προαιρετικά
Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ένας πηχτός χυμός.
Αν θέλουμε το ρόφημά μας περισσότερο αραιό, προσθέτουμε λίγο νερό ή χτυπάμε με παγάκια.

Comments