Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Μανιταρόπιτα με μυρωδικά



Λαχταριστή και εύκολη τάρτα με μυρωδικά και μανιτάρια για όλες τις ώρες!

Υλικά για 4 άτομα

1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
350 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ τριμμένο τσένταρ
200 γρ. τριμμένη γκούντα
φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε ελαφρά και αλευρώνετε μια φόρμα για τάρτα.
Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας, την τρυπάτε με το πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Την βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
Βάζετε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σωτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν αρκετά.
Τα αφαιρείτε, προσθέτετε τις υπόλοιπες δύο κουταλιές ελαιόλαδο, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνετε τα μανιτάρια.
Τα σωτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, τα τυριά και το θυμάρι.
Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε το μείγμα και το ρίχνετε πάνω από τη σφολιάτα.
Ψήνετε για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς ή μέχρι η επιφάνειά της να φουσκώσει ελαφρώς και να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.

Comments