Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Μάφινς με σπανάκι και τυρί


Εύκολο και απλό ορεκτικό για να καλύψει την πρωινή σας λιγούρα!

Υλικά για 4 άτομα

700 γρ. σπανάκι
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
300 γρ. τυρί φέτα
3 αβγά
250 ml. γάλα εβαπορέ
200 ml. νερό
150 γρ. βούτυρο
1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
½ ματσάκι άνηθο
3 κουτ. γλυκού baking powder
μοσχοκάρυδο
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο).
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τρίβουμε  σε κομματάκια την φέτα.
Κρατάμε στην άκρη μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Το υπόλοιπο βούτυρο το λιώνουμε. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα 3 από τα αβγά που τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε το γάλα και το νερό, αλλά και μια κοφτή κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Στην πορεία προσθέτουμε την ζάχαρη, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Βάζουμε  στο μείγμα ένα μέρος από το σπανάκι και προσθέτουμε λίγο αλεύρι και λίγο λιωμένο βούτυρο (δεν πρέπει να είναι καυτό) και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας διαδοχικά σπανάκι, αλεύρι και βούτυρο μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε και την φέτα (καλό είναι να μην βάλετε καθόλου αλάτι στην συνταγή αν η φέτα είναι αλμυρή) και λίγο πιπέρι.
Το μείγμα πρέπει να είναι παχύρευστο σαν χυλός.
Παίρνουμε μια φόρμα με υποδοχές για ατομικά muffins και, βάζουμε χαρτάκια για muffins, τα αλευροβουτυρώνουμε και ρίχνουμε τον χυλό στις υποδοχές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 περίπου λεπτά στους 180°C.

Comments