Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Μπάμιες λαδερές



Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλη την οικογένεια!

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μπάμιες
70 ml ξίδι από κρασί
150 ml ελαιόλαδο
1 κ. γλυκού ζάχαρη καστανή
1 συσκευασία ντομάτα (500 γρ.)
250 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 κ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη



Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνετε τις μπάμιες και τις σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα με προσοχή να μη διαλυθούν.
Σβήνετε με το ξίδι και μετά από 1 λεπτό πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ρίχνετε και το κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεσαίο ταψί.
Προσθέτετε το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με την ντομάτα και 1½ φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό.
Σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό για περίπου 40-45 λεπτά.
Ξεσκεπάζετε το ταψί, σκορπίζετε το τυρί, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρώς η φέτα και να γκρατιναριστεί το φαγητό.

Comments