Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Ζυμαρικά με μπρόκολο, κοτόπουλο και τυρί


Λαχταριστά ζυμαρικά με μπρόκολο, κοτόπουλο και τυρί για το μεσημεριανό σας!

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε μικρούς κύβους
300 γρ. ριγκατόνι
300 γρ. μπρόκολο, χωρίς το κοτσάνι
5 αβγά
150 γρ. τυρί μετσοβόνε τριμμένο
2 κ. σ. πέστο βασιλικού (από βαζάκι)
3 κ. σ. κουκουνάρι
2 κ. σ. μουστάρδα Ντιζόν
4 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
3 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ. σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση

Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°. Στη συνέχεια, πλένετε το μπρόκολο, το κόβετε σε μπουκετάκια και το βάζετε σε κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει.
Μόλις πάρει βράση το νερό, αφήνετε 1 λεπτό, το βγάζετε και το στραγγίζετε. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και καβουρδίζετε ελαφρά το κουκουνάρι.
Το αφαιρείτε, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κυβάκια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό.
Φτιάχνετε τη σάλτσα χτυπώντας τα αβγά με το πέστο, τη μουστάρδα, το μισό τυρί και το κουκουνάρι, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, αρκετά σκληρά ακόμα, τα αφήνετε δύο λεπτά να μισοκρυώσουν και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα, προσθέτοντας το κοτόπουλο και το μπρόκολο. Τα μεταφέρετε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Ανακατεύετε τη φρυγανιά με το υπόλοιπο τυρί και πασπαλίζετε την επιφάνεια του φαγητού. Το βάζετε στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Comments