Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Αχλαδόπιτα


Αρωματική αχλαδόπιτα με απαλό άρωμα για το πρωινό σας!

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
120 ml λάδι
150 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. κανέλα
Για τη γέμιση

7 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
λίγο χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα)
1 κ.γ. κανέλα
120 γρ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με τη κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Δημιουργούμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι.
Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να γίνει ψιχουλιαστό.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και λίγο νερό.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε στο πάτο πρώτα το ένα φύλλο.
Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με σπάτουλα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και χαράσσουμε τη ζύμη με μαχαίρι.
Αλείφουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 40-50 λεπτά περίπου.

Comments