Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Το κελάρι : Η καλύτερη κάβα για τοπικά προϊόντα στο κάστρο της Μονεμβασιάς


Το Κελάρι βρίσκεται στο Κάστρο της Μονεμβασιάς απο το 1999 μέχρι και σήμερα με όλα τα τοπικά προϊόντα της περιοχής...

Αυτό που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το Φημισμένο κρασί Malvasia, αμυγδαλωτα, γλυκά του κουταλιού με βανίλια, γκογκες, μέλι απο άνθη πορτοκαλιας, εξαιρετικο οικογενειακο μας έξτρα παρθενο ελαιολαδο 0.2 οξυτητας,μελοκρασο,φραγκοσυκο,μαρμελαδες,cosmetics με γάλα γαϊδούρας και τα Messinian spa με το φημισμενο Καλαματιανό ελαιολαδο,και πολλά αλλα,όλα διαθεσιμα για δοκιμή...







Πληροφορίες :
Monemvasías, Lakonia, Greece

Κλήση 2732 061695

Comments