Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κανελόνια γεμιστά με κιμά



Αρωματικός κιμάς με μυρωδικά μαζί με κανελόνια! Απολαύστε το με ένα ποτήρι λευκό κρασί!

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία κανελόνια
750 γρ. Κιμά κοτοπουλου
½ ποτηράκι λευκό κρασί
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλας
1 ½ φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
4 κ. σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα

500 γρ. χυμό ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ. σ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
λίγο πιπέρι
1 κ. σ. ζάχαρη
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε την κανέλα, το αλατοπίπερο και το ψιλοκομμένο ντοματάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο επί 40 λεπτά (πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει πιει καλά το ζουμί του).
Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε και ανακατεύουμε με το 1 φλιτζάνι τυρί και τη φρυγανιά.
Γεμίζουμε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα πυρέξ, χωρίς να αφήνουμε κενά.
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα: βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο.
Μόλις ξανθύνει, προσθέτουμε την ντομάτα, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και 1 ½ ποτήρι νερό και βράζουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια με τον κιμά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να τα καλύπτει τελείως.
Αν είναι λιγότερη, προσθέτουμε στο πυρέξ χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως.
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε το πυρέξ πολύ καλά με αλουμινόχαρτο ώστε να μην μπαίνει καθόλου αέρας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το τυρί και τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.

Comments