Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Κανελόνια γεμιστά με κιμά



Αρωματικός κιμάς με μυρωδικά μαζί με κανελόνια! Απολαύστε το με ένα ποτήρι λευκό κρασί!

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία κανελόνια
750 γρ. Κιμά κοτοπουλου
½ ποτηράκι λευκό κρασί
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλας
1 ½ φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
4 κ. σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα

500 γρ. χυμό ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ. σ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
λίγο πιπέρι
1 κ. σ. ζάχαρη
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε την κανέλα, το αλατοπίπερο και το ψιλοκομμένο ντοματάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο επί 40 λεπτά (πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει πιει καλά το ζουμί του).
Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε και ανακατεύουμε με το 1 φλιτζάνι τυρί και τη φρυγανιά.
Γεμίζουμε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα πυρέξ, χωρίς να αφήνουμε κενά.
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα: βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο.
Μόλις ξανθύνει, προσθέτουμε την ντομάτα, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και 1 ½ ποτήρι νερό και βράζουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια με τον κιμά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να τα καλύπτει τελείως.
Αν είναι λιγότερη, προσθέτουμε στο πυρέξ χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως.
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε το πυρέξ πολύ καλά με αλουμινόχαρτο ώστε να μην μπαίνει καθόλου αέρας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το τυρί και τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.

Comments