Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας και καραμελάκια


Αφράτο και λαχταριστό, ιδανικό για παιδικό πάρτυ


400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. κακάο
100 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
5 αβγά
½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
1 συσκευασία χρωματιστά καραμελάκια

Για το γλάσο

150 γρ. κουβερτούρα
½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση

Αρχικά, αλείφετε με λίγο βούτυρο και αλευρώνετε ελαφρά μια φόρμα του κέικ με τρύπα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για λίγο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα.
Προσθέτετε το γάλα και τα αυγά και συνεχίζετε για λίγα λεπτά το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα.
Στη συνέχεια, προσθέτετε λίγο - λίγο το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα και τα δύο) μαζί με τις βανίλιες. Xτυπάτε για λίγο όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα και ρίχνετε την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και κλείνετε το μίξερ.
Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ στους 180°C για 55- 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Αφήνετε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10 λεπτά στη φόρμα. Το ξεφορμάρετε σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και προσθέτετε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
Το βάζετε σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
Το αφήνετε λίγο να κρυώσει, περιχύνετε το κέικ και περιμένετε να σταθεροποιηθεί πριν το κόψετε. Πασπαλίστε με καραμελάκια και είναι έτοιμο!

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Comments