Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Μαραθόπιτα


Δοκιμάστε τη με σπιτικό φύλλο ή φύλλο σφολιάτας και θα ξετρελαθείτε!

Υλικά

1 συσκευασία Σφολιάτα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 φινόκιο, ψιλοκομμένα σε φέτες
250 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
3 φλιτζ. μάραθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια)
αλάτι – πιπέρι
1 κουτ. σούπας ούζο
1 αυγό + 1 κρόκος
½ φλιτζ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και ξετυλίγουμε τα φύλλα σφολιάτας. Λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε πάνω το φύλλο σφολιάτας. Φροντίζουμε να καλυφθούν και τα τοιχώματα (το φύλλο θα εξέχει. Ρίχνουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το ½ φλιτζ. ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε πρώτα το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το φινόκιο, το σπανάκι και μετά από 4 – 5 λεπτά προσθέτουμε το μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε και όταν το μείγμα μείνει χωρίς υγρά σβήνουμε με τη 1 κουταλιά ούζο. Αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το αυγό που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς σε ένα βαθύ πιάτο. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Κλείνουμε την πίτα με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε όσο φύλλο περισσεύει από το ταψί. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι την πίτα (όχι μέχρι κάτω) και την αλείφουμε με τον κρόκο, τον οποίο έχουμε αραιώσει με 2 κουτ. σούπας νερό.

Βάζουμε την πίτα στον φούρνο για 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.


Comments