Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Αυγά τηγανιτά με μπέικον



Υλικά

Για 1 μερίδα

2 αυγά
3 φέτες μπέικον
70 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
2 φέτες ψωμί για τοστ



Μια νοστιμότατη επιλογή για brunch, αγαπημένη του συζύγου μου! Μην αναρωτιέστε για τις θερμίδες αυτού του πιάτου γιατί είναι αρκετές!


Εκτέλεση

1. Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτει καπάκι ρίχνουμε στο τηγάνι τα αυγά, το μπέικον και τα τηγανίζουμε σε μέτρια έως δυνατή φωτιά. Σκεπάζουμε το τηγάνι κατά διαστήματα ώστε τ’ αυγά να ψηθούν πιο γρήγορα και να μην πετάγονται τα λάδια απ’ το τηγάνι.
2. Όταν τ’ αυγά και το μπέικον είναι σχεδόν έτοιμα, σκορπάμε το τριμμένο τυρί για να λιώσει πάνω στ’ αυγά.
3. Φτιάχνουμε το ψωμί μας σε φρυγανιές και τις βάζουμε σ’ ένα μεγάλο πιάτο. Τοποθετούμε πάνω στις φρυγανιές το περιεχόμενο του τηγανιού και το απολαμβάνουμε!

Photo by Gabriel Gurrola on Unsplash

Comments