Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Σταμάτης Τσίλιας : Ο γνωστός Chef στο Dessert Talking


O Σταμάτης Τσίλιας εκτός από ταλαντούχος Chef στο Εν Πλώ είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπός! Ειλικρινής, δημιουργικός, βραβευμένος με πολλές διακρίσεις... Με ευφάνταστο χιούμορ που τον ξεχωρίζει!

1) Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μάθατε να μαγειρεύετε;

Αν με ρωτάς επαγγελματικά τότε αυτό είναι η ομελέτα και πίστεψε με πέταξα πολλές για να μάθω να την κάνω Σωστά (Κυρίως στο πάτωμα)

2) Ποιο είναι το πιο παράξενο συστατικό που είχατε στο μενού σας και ποια ήταν η αντίδραση των πελατών σας;

Σπόροι κάνναβης. Σε μια σαλάτα τους είχα χρησιμοποιήσει. Απίστευτες οι αντιδράσεις του κόσμου και των σερβιτόρων φυσικά με αυτά που άκουγαν. Ήταν όμως μια πολύ νόστιμη σαλάτα χωρίς περίεργα «συμπτώματα»

3) Σε ποιες επιχειρήσεις μπορεί κανείς εντοπίσει τη γευστική σου «σφραγίδα»;

Αυτήν την στιγμή στο Εν Πλω στην Βουλιαγμένη όπου έχουμε ένα μενού Ελληνικής κουζίνας. Στον ίδιο χώρο στο Nikkei bar “Aliento” και στο εξωτερικό στο εστιατόριο όπου επιμελούμαι το μενού του Μολών Λαβέ στην Μόσχα


4) Σε τι φάση σε πετυχαίνω αυτό το διάστημα;

Ετοιμάζω πολλά πράγματα για το Εν Πλω.
Όλη η ομάδα έχουμε πάρα πολλές όμορφες ιδέες, ένα κοινό σκοπό και οι μηχανές δουλεύουν φουλ για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε κάτι πολύ όμορφο για τον χειμώνα... Μείνετε συντονισμένοι!!!

5) Ποιο είναι το κριτήριό σου για να ξεκινήσεις μια συνεργασία;

Πολλά είναι τα κριτήρια Άπλα δεν μπορείς να τα ξέρεις από πριν. Αν δεν μπεις στην επιχείρηση να παρακολουθήσεις δεν μπορείς να ξέρεις. Αυτό ισχύει και από τις δυο πλευρές φυσικά Για έμενα το κυριότερο είναι η εμπιστοσύνη και αυτή κερδίζεται με τον χρόνο Οπότε πρέπει να δίδεται χρόνος.

6) Ποιο πιάτο από το μενού του θα πρότεινες να μην χάσει κανείς;

Αυτήν την στιγμή εγώ και η ομάδα μου δουλεύουμε επάνω σε ένα μενού Ελληνικής fusion κουζίνας. Ότι έχουμε κάνει μας έχει βγει πολύ καλό και θα ήταν αδικία να επιλέξω μονό ένα Υπομονή λοιπόν ένα μήνα να κρίνει τα πιάτα μας ο κόσμος

7) Ποιες οι προκλήσεις του να στήνεις το μενού ενός εστιατορίου;

Αυτή είναι μια και μεγάλη πρόκληση του κάθε σεφ. Να μπορέσει να αφουγκραστεί τον κόσμο, την περιοχή που βρίσκεται το εστιατόριο. Την εποχικότητα των υλικών. Το τι θα είναι πιο προσοδοφόρο για την επιχείρηση. Είναι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τον κατάλογο ενός εστιατορίου


8) Από πού αντλείς έμπνευση για το νέο μενού;

Τώρα αν σου πω ότι δεν ανοίγω και κάποιο βιβλίο θα είναι ψέματα Προσπαθώ να ενημερώνομαι συνεχεία είτε από βιβλία είτε από ίντερνετ και κυρίως από τα λάθη που έχω κάνει στο παρελθόν η από κάποιες αποτυχημένες μου προσπάθειες

9) Πώς ορίζεις την υψηλή γαστρονομία;

Κάτι πολύ καλομαγειρεμένο, νόστιμο.
Καλοπαρουσιασμενο στο πιάτο και κάθε μπουκιά να σου φέρνει αναμνήσεις.

10) Έχετε βρεθεί σε πολλά μέρη του κόσμου με την μαγειρική σας;

Ούτε πολλά ούτε λίγα. Συνάντησα αρκετές διαφορετικές κουλτούρες, κουζίνες και γεύσεις άλλα σαν την Ελλάδα.... δεν

11) Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο σας το οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα;

Ένα βιβλίο μου που το δουλεύω 4 Χρόνια
Ένα αν θες μανιφέστο και Όχι συνταγολόγιο.
Έχουμε καιρό Μικρός είμαι ακόμα Χάχα 

Comments

  1. Υπέροχη συνέντευξη που τιμά την μαγειρική από τον καταξιωμένο chef κύριο Τσίλια, εξαιρετικά σημαντική και ενδιαφέρουσα από την αρθρογράφο!! !!!

    ReplyDelete

Post a Comment