Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Kόλπο για να κόψετε το παγωτό μόλις το βγάλετε από την κατάψυξη



Σίγουρα κι εσείς έχετε παιδευτεί να βγάλετε μία μπάλα από το παγωτό!

Το κόλπο για να κόψετε το παγωτό μόλις το βγάλετε από την κατάψυξη
προσθήκη στα αγαπημένα  
Το μόνο που θέλετε, είναι μία μπάλα παγωτό για να παρακολουθήσετε το αγαπημένο σας πρόγραμμα στην τηλεόραση. Αλλά, όταν το βγάζετε από την κατάψυξη, είναι τόσο παγωμένο, που θα πρέπει να δώσετε «μάχη» για να βγάλετε μία μπάλα.

Μία λύση είναι να αφήσετε το παγωτό για λίγο έξω, προκειμένου να γίνει πιο μαλακό. Αλλά αν θέλετε να το φάτε εκείνη την ώρα, μάλλον η λύση αυτή μοιάζει με μικρό «βασανιστήριο»! Υπάρχει, όμως, ένα μικρό κόλπο, που μπορείτε να κόψετε το παγωτό σας, χωρίς να περιμένετε να μαλακώσει.

Παίρνετε ένα μαχαίρι και το βάζετε κάτω από το τρεχούμενο ζεστό νερό.  Όπως είναι ζεστό, ξεκινάτε να χαράζετε το παγωτό σε κομμάτια. Κατόπιν, βάζετε ξανά το μαχαίρι κάτω από το ζεστό νερό και κόβετε κανονικά τα κομμάτια, σε βάθος.

Για να βγάλετε τη μπάλα που θέλετε, βάζετε κάτω από το ζεστό νερό της βρύσης και την κουτάλα παγωτού. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να περιμένετε και το κυριότερο, θα βγάλετε τη μπάλα που θέλετε, χωρίς να σας διαλυθεί.

Comments