Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Ανδρομιδάς από το 1981 : Το κρεοπωλείο που έγινε ολόκληρο εργοστάσιο


Η ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης Ανδρομιδάς ξεκίνησε το 1981. Την χρονιά εκείνη ο Δημήτριος Ανδρομιδάς ξεκίνησε το δικό του κρεοπωλείο και με τα χρόνια το εξέλιξε σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο.

Τα κορυφαία προϊόντα του εργοστασίου είναι το Σύγκλινο Μονεμβασιάς το οποίο έχει βραβευθεί, το χωριάτικο λουκάνικο με πορτοκάλι, θρούμπι. Όπως και άλλα εκλεκτά κρέατος δικής του παραγωγής.


Σύγκλινο Μονεμβασιάς

Στην παρασκευή του Σύγκλινου χρησιμοποιείτε αποκλειστικά πλάτη χοίρου, την οποία αφού την επεξεργαστούμε την τοποθετούμε σε άλμη για ημέρες. Στην συνέχεια καπνίζεται το κρέας με ξύλα ελιάς. Τέλος βράζουμε το κρέας με κρασί, μπαχαρικά και φλούδες πορτοκαλιού.

Μπορείτε να το καταναλώσετε ωμό ή σαν ορεκτικό σε finger food ή σε σαλάτες και σε σάντουιτς.


Χωριάτικο λουκάνικο Μονεμβασιάς

Στην παρασκευή του χρησιμοποιούμε πλάτη και πανσέτα από χοίρο. Αφού κόψουμε το κρέας σε κιμαδομηχανή, προσθέτουμε καρυκεύματα και θρούμπι. Για το λουκάνικο με πορτοκάλι προσθέτουμε καρυκεύματα, θρούμπι και φλούδες πορτοκαλιού. Στην συνέχεια καπνίζεται το κρέας με ξύλα ελιάς.

Μπορείτε να το καταναλώσετε ψητό στην σχάρα, ή τηγανητά, σε μακαρονάδες, σε σαλάτες.


Πληροφορίες : 1o χλμ ΕΠΟ Κεραμωτής - Νεαπόλεως
Μονεμβασιά

Κλήση 2732 053105

Comments