Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και μανούρι


Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες!

Υλικά για 2 άτομα

2 στήθη κοτόπουλου
50 γρ. μανούρι σε τρίμματα
2 φλιτζάνια σπανάκι βρασμένο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.γλ. λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Kόβουμε κάθε στήθος στη μέση. Σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά το σπανάκι με το μανούρι.
Σε κάθε κομμάτι κοτόπουλο ανοίγουμε στο πλάι μια σχισμή και το γεμίζουμε με το μείγμα μανούρι σπανακιού.
Σφραγίζουμε τα κομμάτια με λαδωμένες οδοντογλυφίδες και τα βάζουμε σε γυάλινο ή κεραμικό σκεύος.

Περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 30 λεπτά γυρνώντας 1-2 φορές.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα και ψήνουμε το κοτόπουλο 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε αμέσως.

Comments