Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα




Λαχαταριστά γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα και ρύζι για το μεσημεριανό σας γεύμα

Υλικά

1 κιλό κιμάς
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο + 2 κουταλιές ακόμα
500 γραμμ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
Ρύζι κίτρινο για το σερβίριμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον τον κιμά σε και προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το δυόσμο. Προσθέτουμε επίσης 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας. Ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας και πλάθουμε γιουβαρλάκια.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, ούτως ώστε να καλυφθούν και μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με κίτρινο ρύζι.

Comments