Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μούς εσπρέσο


Ιδιαίτερο γλύκισμα με επίγευση καφέ... Ότι πρέπει για να συνοδέψτε το ρόφημα σας!

Υλικά

225 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο espresso
⅓ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
περίπου 12 μπισκότα σοκολάτας τριμμένα
½ φλιτζάνι baileys
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος κρύα
113 γραμμάρια φρέσκα σμέουρα, πολτοποιημένα

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη στο κάδο του μίξερ και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα.
Σε ένα μεγάλο ποτήρι χτυπήστε το baileys μαζί με το κακάο και τη σκόνη εσπρέσο.
Προσθέστε το μείγμα στο κάδο του μίξερ, ξύνοντας τις πλευρές προς τα κάτω με μια σπάτουλα σιλικόνης και συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα.
Στη συνέχεια χτυπάτε και την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και την ενσωματώνετε μέσα στο μείγμα του μίξερ και με απαλές κινήσεις διπλώνετε το μείγμα.
Σε μικρά ποτήρια απλώνετε, το στρώμα της μους με τα ψίχουλα μπισκότο και τον πουρέ σμέουρων. Σερβίρετε κρύο.

Comments