Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Έρευνα : Είναι σωστό να κάψετε τους ιδιατάνθρακες από την διατροφή σας;


Θα μπορούσατε να κόψετε τους υδατάνθρακες από τη ζωή σας; Μια νέα, προκαταρκτική μελέτη υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρξει σχέση μεταξύ μιας δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων και αυξημένου κινδύνου πρόωρου θανάτου, αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα πριν οι γιατροί συμβουλέψουν τη φόρτωση στο ψωμί και τα ζυμαρικά.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν (28 Αυγούστου) στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Βιέννη. Η μελέτη δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί σε περιοδικό που έχει αξιολογηθεί από ομότιμους.

Στη μελέτη, οι ερευνητές στην Πολωνία εξέτασαν δεδομένα σχετικά με σχεδόν 25.000 Αμερικανούς που συμμετείχαν σε κάποια έρευνα μεταξύ των ετών 1999 και 2010 στην Εθνική Έρευνα Εξετάσεων Υγείας και Διατροφής (NHANES). Μετά από μια εξαετή περίοδο παρακολούθησης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που ανέφεραν ότι ακολουθούν δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες (όπως η δίαιτα Atkins, η διατροφή κέτο ή απλώς μια δίαιτα που κόβει τους υδατάνθρακες) είχαν κατά 32% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου κατά τη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης σε σύγκριση με εκείνους που δεν ακολούθησαν δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. Επιπλέον, οι άνθρωποι που ακολουθούν δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων είχαν 51% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις, 50% πιο πιθανό να πεθάνουν από εγκεφαλοαγγειακές παθήσεις και 35% πιο πιθανό να πεθάνουν από καρκίνο κατά τη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης από ό, ακολουθήστε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. [7 Τρόφιμα η καρδιά σας θα μισήσει]


"Το μήνυμα από τη μελέτη μας είναι σαφές", δήλωσε ο Μπανάχ στην Live Science. "Πολύ μακροχρόνια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες πρέπει να αποφεύγονται."

Ωστόσο, ο Banach σημείωσε αρκετούς σημαντικούς περιορισμούς της μελέτης. Επειδή η περίοδος παρακολούθησης διήρκεσε μόνο έξι χρόνια και τα δεδομένα NHANES αναφέρονται από μόνος του σε κάποιο χρονικό σημείο, δεν μπορεί να πει οριστικά τι θεωρεί ότι είναι "πολύ μακροπρόθεσμα" ή αρκετά χαμηλή σε υδατάνθρακες για να είναι επικίνδυνη.

Η Alice Lichtenstein, διευθυντής του Εργαστηρίου Καρδιαγγειακής Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Tufts και εμπειρογνώμονας για τη διατροφή που δεν συμμετείχε στη νέα μελέτη, δήλωσε ότι υπάρχουν ορισμένες σημαντικές τρύπες σε αυτή τη μελέτη που την οδήγησαν να είναι σκεπτικιστή των ισχυρισμών της.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που είχαν ήδη υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου ή υπέρτασης ίσως ήταν εκείνοι που είχαν περισσότερες πιθανότητες να υιοθετήσουν δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, δήλωσε ο Lichtenstein στο Live Science, αλλά δεν είναι σαφές από τα δεδομένα αν αυτό ήταν η υπόθεση.

Και, φυσικά, "η ένωση δεν αποδεικνύει απαραίτητα την αιτιώδη συνάφεια", δήλωσε ο Lichtenstein. Με άλλα λόγια, είναι πιθανό οι άνθρωποι στη μελέτη που υιοθέτησαν δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων να είναι ήδη λιγότερο υγιείς από τον γενικό πληθυσμό. Έτσι, τα αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας και θανάτου των καρδιακών παθήσεων μεταξύ των διαιτολόγων με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες θα μπορούσαν να έχουν περισσότερη σχέση με τους ίδιους τους διαιτολόγους παρά με τη δίαιτά τους.

Ο Lichtenstein είπε επίσης ότι είναι σκεπτικός ότι όλοι οι άνθρωποι που ανέφεραν δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες στη μελέτη τους ήταν πραγματικά προσκολλημένοι σε αυτές σωστά. "Δεν γνωρίζουμε ότι αυτό ήταν εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, επειδή ήταν αυτοαναφερόμενος", είπε.

Ωστόσο, ο Lichtenstein είπε ότι δεν συστήνει δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων για τους περισσότερους ανθρώπους, επειδή οι άνθρωποι δεν τείνουν να κολλήσουν σε αυτά.

«Πραγματικά πρέπει να σκεφτείτε μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα», είπε. "Οποιεσδήποτε από αυτές τις δίαιτες είναι σχετικά ακραίες και [σε] ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνική αλληλεπίδραση των ανθρώπων - γιατί αρχίζουν να ανησυχούν:« Αν βγω έξω, θα μπουν στον πειρασμό; » - τα μακροπρόθεσμα δεδομένα δεν είναι ιδιαίτερα σταθερά. "

Μια υγιεινή διατροφή για τους περισσότερους ανθρώπους, είπε, δεν είναι ούτε πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες ούτε πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Αντ 'αυτού, είναι υψηλή σε φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ψάρια και όσπρια και χαμηλά σε προστιθέμενα σάκχαρα και κορεσμένα λίπη. Και, φυσικά, είναι μέσα σε ένα υγιές όριο θερμίδων.

Comments