Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Αν θέλετε επίπεδη κοιλιά δεν θα πρέπει να τρώτε αυτα...


Αν έχετε αρκετό λίπος στην κοιλιά και δεν φεύγει με επίμονες δίαιτες... Μάλλον καταναλώνετε τις λάθος τροφές...
Το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά εκτός από αισθητικό αποτέλεσμα, έχει συνδεθεί άμεσα με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, διαβήτη και Αλτσχάιμερ.
Ποιες είναι όμως οι τροφές που πρέπει να απαρνηθείτε για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά;
Δείτε μερικές από αυτές...

1. Τηγανιτές πατάτες

Σύμφωνα με ερευνητές τα άτομα που τρώνε συστηματικά τηγανιτές πατάτες παίρνουν πάνω από 1,5 κιλό ανά τετραετία. Τα άτομα αυτά πήραν τουλάχιστον 7 κιλά μόνο στην κοιλιά κατά τη διάρκεια της μελέτης.

2. Πίτσα

Τα κορεσμένα λιπαρά, τα οποία υπάρχουν στην πίτσα είναι πιο πιθανό να συσσωρευτούν στην περιοχή της κοιλιάς οπότε είναι ένα από τα φαγητά που πρέπει να αποφύγετε.

3. Αναψυκτικά

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, τα αναψυκτικά διαίτης συνδέονται με την αυξημένη περίμετρο της μέσης, στις μεγαλύτερες ηλικίες τουλάχιστον. Μην σας ξεγελάνε όσα έχουν χαμηλή θερμιδική αξία.

Comments