Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδες


Απολαυστικό γλυκό με παραδοσιακή νότα...

Υλικά

200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
200 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
400 γραμμάρια φρέσκο γάλα
200 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια κουκουνάρια
Κανέλα σκόνη
καρύδια χοντροκομμένα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 7 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση τότε ρίχνουμε το βρασμένο γάλα πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι και προσθέτουμε τις σταφίδες.
Δυναμώνουμε τη φωτιά ελάχιστα και ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσουν όλα τα υγρά υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, χτενίζουμε το χαλβά για να γίνει σπυρωτός. Σερβίρουμε με κανέλα και καρύδια χοντροκομμένα.

Comments