Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Cheesecake αλμυρό με φέτα και μέλι



Λαχταριστό και εύκολο cheesecake αλμυρό που θα σας ξετρελάνει!

Συστατικά

400 γραμμάρια κρεμμυδάκια, ξεφλουδισμένα
8 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γραμμάρια παντζάρια, κομμένα αλλά όχι αποφλοιωμένα, και κομμένα σε φέτες 1 εκ

Για τη βάση
125 γρ. γαλέτα ή ψίχουλα ψωμιού
70 γρ σκληρό τυρί, τριμμένο
70 γραμμάρια βουτύρου, λιωμένο

Για τη γέμιση
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
300 γρ φέτα
250 γρ μασκαρπόνε
4 αυγά, χτυπημένα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας φύλλα θυμάρι, συν μερικά επιπλέον θυμάρι, για να την επικάλυψη


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C, στον αέρα στους 180 ° C. Λιπάνετε και τοποθετείτε τη βάση μιας φόρμας για cheesecake 22 εκατοστών.
Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο με το μισό λάδι σε ένα μπολ. Σε ένα διαφορετικό μπολ, επαναλάβετε με το παντζάρια και το υπόλοιπο λάδι.

Μεταφέρετε σε ένα πιάτο φρυγανίσματος, κρατώντας το παντζάρια ξεχωριστά από τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε να κρυώσει, στη συνέχεια ψύξτε στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη γαλέτα, το σκληρό τυρί, το λιωμένο βούτυρο και λίγο μαύρο πιπέρι. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού. Ψήστε για 15-20 λεπτά.

Ανακατέψτε τα συστατικά της γέμισης σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε πάνω από τη μαγειρεμένη βάση και επιστρέψτε στο φούρνο για 45-50 λεπτά. Καλύψτε με το φύλλο αν η γέμιση αποκτήσει ένα καφετί χρώμα.

Αφαιρέστε και ψύξτε, στη συνέχεια καλύψτε και ψήστε για 5 ώρες ή για μια νύχτα.
Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, γαρνίρετε με λίγο μέλι και θυμάρι φρέσκο.


Comments