Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Cheesecake αλμυρό με φέτα και μέλι



Λαχταριστό και εύκολο cheesecake αλμυρό που θα σας ξετρελάνει!

Συστατικά

400 γραμμάρια κρεμμυδάκια, ξεφλουδισμένα
8 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γραμμάρια παντζάρια, κομμένα αλλά όχι αποφλοιωμένα, και κομμένα σε φέτες 1 εκ

Για τη βάση
125 γρ. γαλέτα ή ψίχουλα ψωμιού
70 γρ σκληρό τυρί, τριμμένο
70 γραμμάρια βουτύρου, λιωμένο

Για τη γέμιση
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
300 γρ φέτα
250 γρ μασκαρπόνε
4 αυγά, χτυπημένα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας φύλλα θυμάρι, συν μερικά επιπλέον θυμάρι, για να την επικάλυψη


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C, στον αέρα στους 180 ° C. Λιπάνετε και τοποθετείτε τη βάση μιας φόρμας για cheesecake 22 εκατοστών.
Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο με το μισό λάδι σε ένα μπολ. Σε ένα διαφορετικό μπολ, επαναλάβετε με το παντζάρια και το υπόλοιπο λάδι.

Μεταφέρετε σε ένα πιάτο φρυγανίσματος, κρατώντας το παντζάρια ξεχωριστά από τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε να κρυώσει, στη συνέχεια ψύξτε στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη γαλέτα, το σκληρό τυρί, το λιωμένο βούτυρο και λίγο μαύρο πιπέρι. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού. Ψήστε για 15-20 λεπτά.

Ανακατέψτε τα συστατικά της γέμισης σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε πάνω από τη μαγειρεμένη βάση και επιστρέψτε στο φούρνο για 45-50 λεπτά. Καλύψτε με το φύλλο αν η γέμιση αποκτήσει ένα καφετί χρώμα.

Αφαιρέστε και ψύξτε, στη συνέχεια καλύψτε και ψήστε για 5 ώρες ή για μια νύχτα.
Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, γαρνίρετε με λίγο μέλι και θυμάρι φρέσκο.


Comments