Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Red velvet cookies


 Μυρωδάτα και λαχταριστά μπισκότα για το πρωινό σας!

Υλικά

1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαλακό
4 αυγά μικρά ή 2 μεγάλα
2 κουταλιές της σούπας σκόνη άγλυκο κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
28 γραμμάρια κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το βούτυρο.
Προσθέστε στο μίξερ μαζί το κακάο με το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα 4 αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Στην συνέχεια ρίχνετε τη βανίλια, αλάτι και ανακατεύετε λίγο ακόμα.
Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη. Κ
αλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε 2 λαδόκολλες σε ταψιά. Με μια κουταλιά του γλυκού κάνετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα βουτάτε στην ζάχαρη άχνη.
Βάζετε τα μπαλάκια μπισκότων πάνω στο ταψί φροντίζοντας να έχουν απόσταση 2, 5 εκ.
Ψήστε για περίπου 12 λεπτά, ή μέχρι να δούμε τις κορυφές ραγισμένες. Μεταφορά σε σχάρες για να κρυώσουν.

Στη συνέχεια τα κόβετε με κουπ πατ σε στρογγυλό σχήμα κάθε μπισκότο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο έως και 3 ημέρες. Η συνταγή βγάζει 30 μπισκότα.

Comments