Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κέικ βανίλια με σοκολάτα


Αφράτο και μυρωδάτο νηστίσιμο κέικ για όλη την οικογένεια!

Υλικά

-2 βανίλιες σκόνη
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 πακέτο + 3 κουταλιές σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-6 κουταλιές κακάο
-1 ποτήρι ηλιέλαιο
-1,5 ποτήρι ζάχαρη
-250 ml χυμό πορτοκάλι (έτοιμο, όχι φρεσκοστιμένο)
-250 ml σόδα αναψυκτικό


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα - ένα τα υλικά, τον χυμό πορτοκάλι, την σόδα αναψυκτικό, τις βανίλιες σκόνη, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο.

Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα, μόνο ανακάτεμα να αναμειχθούν τα υλικά. Βάζουμε σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά της ώρας.

Comments