Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Κέικ βανίλια με σοκολάτα


Αφράτο και μυρωδάτο νηστίσιμο κέικ για όλη την οικογένεια!

Υλικά

-2 βανίλιες σκόνη
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 πακέτο + 3 κουταλιές σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-6 κουταλιές κακάο
-1 ποτήρι ηλιέλαιο
-1,5 ποτήρι ζάχαρη
-250 ml χυμό πορτοκάλι (έτοιμο, όχι φρεσκοστιμένο)
-250 ml σόδα αναψυκτικό


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα - ένα τα υλικά, τον χυμό πορτοκάλι, την σόδα αναψυκτικό, τις βανίλιες σκόνη, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο.

Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα, μόνο ανακάτεμα να αναμειχθούν τα υλικά. Βάζουμε σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά της ώρας.

Comments