Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Ρολό κοτόπουλο με μανιτάρια


Εύκολο και απλό πιάτο με κύριο συστατικό το κοτόπουλο για το μεσημεριανό σας!

Υλικά

- 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα
- 112 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σπανάκι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες προαιρετικά
- 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
- ¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
- ¼ του φλιτζανιού νερό
- 1 κουταλάκι σούπας νερό
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ



Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το σπανάκι, σκόρδο ψιλοκομμένο, και τα αφήνουμε στην άκρη.
Μοιράζουμε το μείγμα με των μανιταριών στα δύο φιλέτα κοτόπουλου (έχουμε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγουμε καθένα σε ρολό. Τα στερεώνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζουμε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρασί, το ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.

Βάζουμε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νισεστέ λιωμένο ή το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα.
Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Comments