Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Φαλάφελ


Απολαυστικά φαλάφελ με ρεβίθια για όλες τις ώρες!

Υλικά

- 1/2 πακέτο ρεβίθια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι κόλιαντρο σκόνη
- 1 κουταλάκι κύμινο σκόνη
- 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι


Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί με τα ρεβίθια ωμά.

Προσθέτουμε λίγο ψωμί μουσκεμένο και πολύ καλά στυμμένο και λίγη φρυγανιά κοπανισμένη, για να δέσει το μείγμα, μέχρι να μπορεί να πλάθεται εύκολα. Αν θέλετε προσθέστε ένα αυγό.

Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν για περίπου 5 λεπτά την κάθε πλευρά του κεφτέ και στραγγίζουμε σε χαρτί.

Comments