Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Σαλάτα με μήλο και ρόδι


Εύκολα και απλή σαλάτα για γεύμα ή για να συνοδέψτε το πιάτο σας!

Υλικά

1 ματσάκι μαρούλι φριζέ ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι σπόρους ροδιού
1 πράσινο μήλο
⅔ φλιτζάνι φουντούκια σπασμένα
¼ φλιτζάνι ξίδι
¼ φλιτζάνι καθαρό σιρόπι σφενδάμου
Αλάτι και πιπέρι
⅓ κούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Σε ένα ταψί ρίχνετε τα φουντούκια και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 6-8 λεπτά ή μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους.

Κόψτε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια μαζί με το μήλο σε φέτες.
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το λάχανο μαζί με το μήλο, τους σπόρους ροδιού και τα φουντούκια.
Για το ντρέσινγκ

Ανακατεύετε το ξίδι με το σιρόπι σφενδάμου, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, και σιγά-σιγά χτυπήστε ελαφρά με το ελαιόλαδο.
Ρίξτε το ντρέσινγκ στη σαλάτα με το μαρούλι, μήλο φέτες, τα φουντούκια σπασμένα και τους σπόρους ροδιού.

Comments