Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Σαλάτα με μήλο και ρόδι


Εύκολα και απλή σαλάτα για γεύμα ή για να συνοδέψτε το πιάτο σας!

Υλικά

1 ματσάκι μαρούλι φριζέ ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι σπόρους ροδιού
1 πράσινο μήλο
⅔ φλιτζάνι φουντούκια σπασμένα
¼ φλιτζάνι ξίδι
¼ φλιτζάνι καθαρό σιρόπι σφενδάμου
Αλάτι και πιπέρι
⅓ κούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Σε ένα ταψί ρίχνετε τα φουντούκια και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 6-8 λεπτά ή μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους.

Κόψτε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια μαζί με το μήλο σε φέτες.
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το λάχανο μαζί με το μήλο, τους σπόρους ροδιού και τα φουντούκια.
Για το ντρέσινγκ

Ανακατεύετε το ξίδι με το σιρόπι σφενδάμου, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, και σιγά-σιγά χτυπήστε ελαφρά με το ελαιόλαδο.
Ρίξτε το ντρέσινγκ στη σαλάτα με το μαρούλι, μήλο φέτες, τα φουντούκια σπασμένα και τους σπόρους ροδιού.

Comments