Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Ψαρόσουπα με λαχανικά


Λαχταριστή και εύκολη ψαρόσουπα για όλες τις ώρες!

Υλικά

- 2 μεγάλες πατάτες σε κομμάτια
- 2/3 κούπας ελαιόλαδο
- 15 κόκκους μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1 ½ κιλό ψάρι κοκκινόψαρο ή άλλο ψάρι για σούπα
- 1/3 κούπας χυμό λεμονιού
- 3 μεγάλα καρότα
- 1 ρίζα σέλινο και τα τρυφερά φυλλαράκια της καρδιάς
- 1 πράσο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 3 κολοκύθια


Εκτέλεση

Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 1 λίτρο νερό, το λάδι, τους κρόκους πιπεριού, αλάτι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός απ’ τις πατάτες και τα βράζετε για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια πλένετε και καθαρίζετε το ψάρι από τα λέπια του. Αν είναι μεγάλο κόψτε το.
Βγάζετε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε πιατέλα και στο ζουμί που βράζει ρίχνετε το ψάρι. Βράστε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια βάζετε το ψάρι στη πιατέλα.

Το ζουμί περάστε το από λεπτή σήτα σε μια άλλη κατσαρόλα για να αφαιρέσετε τα κόκαλα. Ξαναβάλτε το στη φωτιά, ρίξτε μέσα τις πατάτες και βράστε για 20 λεπτά.

Βγάλτε τις μισές πατάτες σ’ ένα μπολ και πατήστε να γίνουν πουρές. Ανακατέψτε τον πουρέ στην κατσαρόλα, προσθέστε τον πελτέ, κόψτε τα καρότα, το σέλινο και τα κολοκυθάκια και ρίξτε τα στη κατσαρόλα. Όταν η σούπα αρχίζει να βράζει, ρίξτε κι ανακατέψτε το χυμό λεμόνι.

Comments