Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κέικ βανίλια με στέβια



Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ χωρίς ζάχαρη για όλη την οικογένεια!

Υλικά

480 γρ. ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. στέβια
150 γρ. αλεύρι
6 γρ. μπέκιν πάουντερ
Ζεστ από 1 λεμόνι
Για το γλάσο

Χυμό από ½ λεμόνι
40 γρ. ζάχαρη μαύρη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε ύστερα τη μισή στέβια.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν και την υπόλοιπη στέβια.
Στο μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά το ασπράδι ανακατεύοντας απαλά να μη πέσει ο όγκος.
Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση (χωρίς να έχουμε βουτυρώσει πριν) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν είναι ψημένο στη μέση.
Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε το γλασάρουμε αφού έχουμε ανακατέψει το χυμό λεμονιού μαζί με τη μαύρη ζάχαρη.

Comments

  1. ωραιο το κεικ σου!! τι στεβια εβαλες ομως?
    εχω στεβια με αναλογία 1:2 ( 1 ΚΣ στέβια = 2 ΚΣ ζάχαρης)

    ReplyDelete
  2. Και εγώ την ίδια αναλογία βάζω στο γλυκό!

    ReplyDelete

Post a Comment