Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μπισκότα βουτύρου με ζάχαρη


Αφράτα και μυρωδάτα μπισκότα για όλη την οικογένεια!

Υλικά

-1 πακέτο βούτυρο Κερκύρας
-1 κούπα ζάχαρη άχνη
-1 αυγό
-Χυμός από δύο πορτοκάλια
-Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
-1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
-1 μπολάκι ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βάθμους με αντιστάσεις πάνω κάτω (2 σκάλα). Στο κάδο του μίξερ σε μεσαία σκάλα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου ένα τέταρτο.

Προσθέτουμε το αυγό και το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε μπισκοτάκια στο σχήμα που μας αρέσει, για να πλάσετε τα μπισκότα θα πάρετε ένα κουταλάκι του γλυκού και κάνετε μπαλάκια ζύμης μεγέθους όσο ένα "κεφτεδάκι" για να βγουν ομοιόμορφα τα μπισκότα.

Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολάκι τη ζάχαρη και βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα. Τοποθετούμε όλα τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για περίπου 12 - 15 λεπτά. Η συνταγή βγάζει 50 μπισκότα. Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Comments