Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Μπισκότα βουτύρου με ζάχαρη


Αφράτα και μυρωδάτα μπισκότα για όλη την οικογένεια!

Υλικά

-1 πακέτο βούτυρο Κερκύρας
-1 κούπα ζάχαρη άχνη
-1 αυγό
-Χυμός από δύο πορτοκάλια
-Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
-1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
-1 μπολάκι ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βάθμους με αντιστάσεις πάνω κάτω (2 σκάλα). Στο κάδο του μίξερ σε μεσαία σκάλα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου ένα τέταρτο.

Προσθέτουμε το αυγό και το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε μπισκοτάκια στο σχήμα που μας αρέσει, για να πλάσετε τα μπισκότα θα πάρετε ένα κουταλάκι του γλυκού και κάνετε μπαλάκια ζύμης μεγέθους όσο ένα "κεφτεδάκι" για να βγουν ομοιόμορφα τα μπισκότα.

Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολάκι τη ζάχαρη και βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα. Τοποθετούμε όλα τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για περίπου 12 - 15 λεπτά. Η συνταγή βγάζει 50 μπισκότα. Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Comments