Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κέικ ολικής άλεσης


Λαχταριστό και εύκολο κέικ ολικής άλεσης για το πρωινό σας!

Υλικά

- 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
- 4 μπισκότα digestive
- Μισή χούφτα καρύδια
- 1 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρών
- 5 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, τα τριμμένα μπισκότα, τα τριμμένα καρύδια μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το λάδι.

Προσθέτουμε στο τέλος το μέλι και έπειτα το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αφού έχουμε βουτυρώσει το ταψί μας.

Comments