Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Πέννες με κιμά στο φούρνο



Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας!

Υλικά


-1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-1 συσκευασία μακαρόνια πέννες
-1 κρεμμύδι ψιλoκομμένο
-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
-½ φλυτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
-1 φλυτζάνι του τσαγιού κρασί αρετσίνωτο
-½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
-40 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα


Εκτέλεση

Πρώτα, βράζουμε τις πέννες  για οχτώ λεπτά. Όσο οι πέννες βράζουν εμείς βάζουμε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι κι όταν βγάλει το άρωμα της, την αφαιρούμε.

Έπειτα σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τον κιμά σπασμένο σε κομμάτια μαζί με αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, δενδρολίβανο και αφού σβήσουμε με το κρασί, προσθέτουμε και την ντομάτα και αφήνουμε να πιει το ζουμί του για 20 λεπτά και τακτικά ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τις βρασμένενς πέννες μέσα στη κατσαρόλα του κιμά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Έπειτα λαδώνουμε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε τα μακαρόνια με τον κιμά. Τέλος πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.

Comments