Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Μπάρες με νιφάδες σοκολάτας


Εύκολες και απλές μπάρες ενέργειας για το γραφείο ή το σχολείο!

Υλικά

-150 γραμμάρια βούτυρο
-100 γραμμάρια ζάχαρη
-340 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
-1 αυγό
-170 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
-200 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
-100 γραμμάρια αλεύρι
-1/2 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (με αέρα). Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε τις τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε.

Έπειτα στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα και το αυγό.
Ρίχνουμε στον κάδο το μείγμα με τις νιφάδες βρώμης, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ορθογώνιο ταψί (20x30cm) στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά το κόβουμε σε τετραγωνάκια. Διατηρούνται σφραγισμένα στο ψυγείο.

Comments