Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Νηστίσιμα γεμιστά καλαμαράκια με ρύζι


Λαχταριστά και νηστίσιμα καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι!

Υλικά

-1 κιλό καλαμαράκια
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα και βρασμένα
-2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
-2 κουταλιές της σούπας σταφίδα ξανθή ή μαύρη
-1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
-3/4 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
-αλάτι
-πιπέρι
-μπαχάρι
-1/2 κιλό ντομάτες

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και χωρίζετε το κεφάλι με τα πλοκάμια από το σώμα. Τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τα κεφάλια με τα πλοκάμια και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μισό λάδι και τις ντομάτες.

Γεμίζετε το σώμα με το μείγμα, τα ράβετε και τα βάζετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα βάζετε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά ή στο φούρνο για μία περίπου ώρα.

Comments