Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Χαλβάς με cranberries και φυστίκια Αιγίνης


Απλά η λέξη για "καραμέλα" στα αραβικά, halva μπορεί να βρεθεί σε μια ατέλειωτη ποικιλία γεύσεων αυτές τις μέρες σε όλο το Ισραήλ.

Ο συνδυασμός φρέσκων φιστικιών και βαθύς αλμυρών φιστικιών και γλυκών και φρέσκων αποξηραμένων βακκίνων είναι ένα εορταστικό μίγμα που ο καθένας θα χαρεί να λάβει.

Η διαδικασία, αν και ακριβής, είναι στην πραγματικότητα αρκετά εύκολη και γρήγορη αν γίνει σωστά, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για ένα δώρο για φαγητό DIY, ακόμη και για αρχάριους καραμελών.


Υλικά

2 φλιτζάνια ταχίνι πάστα (ανακατέψτε το ταχίνι πριν τη μέτρηση, σε περίπτωση που το λάδι διαχωριστεί από τα στερεά κατά την αποθήκευση)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Λίγα σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου
2½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζ φυστίκια Αιγίνης
½ φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries

Εκτέλεση

Στερεώστε ένα μακρόστενο ταψί μια λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα φούρνο μικροκυμάτων, ζεστάνετε το ταχίνι για 1 λεπτό.

Ανακατέψτε τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου. Μεταφέρετε στο μπολ μίξερ βάσης, συνδέστε το μπολ στο μίξερ και αφήστε λίγο να κρυώσει.

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, συνδυάστε τη ζάχαρη και το νερό. Ξεκουμπώστε απαλά μέχρι το θερμόμετρο καραμελών να δείξει ότι το μείγμα έχει φτάσει σε 112 βαθμούς C περίπου 5-10 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας ένα εξάρτημα πτερυγίων, ανοίξτε το μίξερ και ρίξτε προσεκτικά το ζεστό σιρόπι κάτω από την πλευρά του μπολ.

Χτυπάτε χαμηλά για να τα συνδυάσετε, στη συνέχεια μεταβείτε σε υψηλό και συνεχίστε να χτυπάτε για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρις ότου το μίγμα σχηματίσει μια ομοιογενή ζύμη και τραβιέται μακριά από τις πλευρές του μπολ.

Ανακατέψτε τα φιστίκια και τα αποξηραμένα βακκίνια και πιέστε ομοιόμορφα μέσα στο φούρνο ψησίματος.

Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 36 ώρες για να ρυθμίσετε και να κρυσταλλώσετε.
Κόψτε σε τετράγωνα και τυλίξτε για ένα εορταστικό δώρο.

Comments