Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Kοτόπουλο στιφάδο


Λαχταριστό και απλό πιάτο για το μεσημεριανό σας!

Υλικά

- 1 κοτόπουλο ολόκληρο 1 1/2 κιλό
- 2 κιλά κρεμμύδια μικρά για στιφάδο
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίγο πιπέρι ολόκληρο
- 5-6 γαρίφαλα
- 1 κομμάτι ξύλο κανέλας
- 10 κόκκοι μπαχάρι
- ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και με ένα μαχαιράκι χαράσσουμε από ένα σταυρό στο πάνω και στο κάτω μέρος του κρεμμυδιού. Στη συνέχεια τα βάζουμε όπως είναι ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 1-2 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά.

Πλένουμε το κοτόπουλο το στραγγίζουμε, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μερίδες.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν καλά για 20 λεπτά.


Μόλις το κοτόπουλο βράσει ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 40 - 45 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα κρεμμυδάκια. Σερβίρουμε με ρύζι και αρακά.

Comments