Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Kouchico: Το πιο ατμοσφαιρκό μπάρ της Ερμούπολης




To kouchico έκανε την παρθενική του εμφάνιση πριν από 4 χρόνια σε ένα σοκάκι, πίσω από τη πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης. Εκτός από την ονομασία του όντως το μαγαζί που το επισκεφθήκαμε όντως είναι κούτσικο! Ο χώρος είναι cozy με μοντέρνες πινελιές στους τοίχους με πίνακες ζωγραφικής, industrial διακόσμηση και ξύλινα τραπεζοκαθήσματα.

Το πρωί ο επισκέπτης μπορεί να πάρει τον καφέ του με συνοδεία κάποιου σνακ ή χειροποίητου σάντουιτς και το βράδυ μπορεί να απολαύσει το κοκτέιλ του με φυσικά υλικά και εξαιρετικές πρώτες ύλες.



Επίσης προσφέρει φρέσκους χυμούς και διάφορα τσάγια.

Εντυπωσιακά κοκτέιλ σας περιμένουν το βράδυ με απεριόριστες επιλογές υλικών και ποτών.
Στα κοκτέιλ μπαίνει μόνο φρέσκια πρώτη ύλη. Χειροποίητα σιρόπια, infusions (εκχυλίσματα βοτάνων, μπαχαρικών κ.α.), φρέσκοι χυμοί και πούλπες όλα τους homemade.

Για να καταλάβετε εξοπλίστηκαν με θερμομίξ, vacuum, sous vide, διαθλασίμετρο, πεχάμετρο κ.α. Η δημιουργία των κοκτέιλ τους περνά σταδιακά σε άλλο επίπεδο, φτάνοντας τεχνικές υψηλής γαστρονομίας.


Δουλεύει με μια έμπειρη ομάδα μπαρτέντερ, με επικεφαλής τον Χρήστο, ακολουθούν ιδανικά τις συνταγές και καταφέρνουν κάθε φορά ακόμα να αυτοσχεδιάσουν αν χρειαστεί.

Δοκιμάστε να ζητήστε ένα χειροποίητο talor made κοκτέιλ. Με τον ίδιο επαγγελματισμό λειτουργεί και το service, ενώ κι η μουσική σε ρυθμούς funk, soul, jazz, disco, αναδεικνύει το fine drinking και την χαλαρή διάθεση στο κοσμικό σοκάκι της Σύρου.

Πληροφορίες: Εμμανουήλ Ροΐδου & Γεωργίου Σουρή, Ερμούπολη
Τηλ : +30 2281 300880

Comments