Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Kouchico: Το πιο ατμοσφαιρκό μπάρ της Ερμούπολης




To kouchico έκανε την παρθενική του εμφάνιση πριν από 4 χρόνια σε ένα σοκάκι, πίσω από τη πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης. Εκτός από την ονομασία του όντως το μαγαζί που το επισκεφθήκαμε όντως είναι κούτσικο! Ο χώρος είναι cozy με μοντέρνες πινελιές στους τοίχους με πίνακες ζωγραφικής, industrial διακόσμηση και ξύλινα τραπεζοκαθήσματα.

Το πρωί ο επισκέπτης μπορεί να πάρει τον καφέ του με συνοδεία κάποιου σνακ ή χειροποίητου σάντουιτς και το βράδυ μπορεί να απολαύσει το κοκτέιλ του με φυσικά υλικά και εξαιρετικές πρώτες ύλες.



Επίσης προσφέρει φρέσκους χυμούς και διάφορα τσάγια.

Εντυπωσιακά κοκτέιλ σας περιμένουν το βράδυ με απεριόριστες επιλογές υλικών και ποτών.
Στα κοκτέιλ μπαίνει μόνο φρέσκια πρώτη ύλη. Χειροποίητα σιρόπια, infusions (εκχυλίσματα βοτάνων, μπαχαρικών κ.α.), φρέσκοι χυμοί και πούλπες όλα τους homemade.

Για να καταλάβετε εξοπλίστηκαν με θερμομίξ, vacuum, sous vide, διαθλασίμετρο, πεχάμετρο κ.α. Η δημιουργία των κοκτέιλ τους περνά σταδιακά σε άλλο επίπεδο, φτάνοντας τεχνικές υψηλής γαστρονομίας.


Δουλεύει με μια έμπειρη ομάδα μπαρτέντερ, με επικεφαλής τον Χρήστο, ακολουθούν ιδανικά τις συνταγές και καταφέρνουν κάθε φορά ακόμα να αυτοσχεδιάσουν αν χρειαστεί.

Δοκιμάστε να ζητήστε ένα χειροποίητο talor made κοκτέιλ. Με τον ίδιο επαγγελματισμό λειτουργεί και το service, ενώ κι η μουσική σε ρυθμούς funk, soul, jazz, disco, αναδεικνύει το fine drinking και την χαλαρή διάθεση στο κοσμικό σοκάκι της Σύρου.

Πληροφορίες: Εμμανουήλ Ροΐδου & Γεωργίου Σουρή, Ερμούπολη
Τηλ : +30 2281 300880

Comments