Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά! Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα. Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...
Λαχταριστοί και μυρωδάτοι ψαρομεζέδες σε υπέροχα εστιατόρια σας περιμένουν να τους απολαύσετε στην Αθήνα με την παρέα σας! Φρέσκα ψάρια και μεζέδες με ιδιαίτερη γεύση με ιδιαίτερους συνδυασμούς που θα ξαφνιάσουν ευχάριστα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο…
Το Δίχτυ
Βρίσκεται στην καρδιά του Μοσχάτου και έχει να σας προσφέρει αρκετούς ψαρομεζέδες για την ημέρα της καθαράς Δευτέρας. Το μεζεδοπωλείο λειτουργεί με επιτυχία εδώ και 16 χρόνια με λαχταριστή μεσογειακή Ελληνική κουζίνα. Ο χώρος είναι ευχάριστος και φιλικός με οικογενειακό περιβάλλον και ταξιδεύει την παρέα σας σε μοναδικές απολαύσεις για μια παραδοσιακή διασκέδαση. Το μενού απαρτίζεται από σπιτικούς μεζέδες και ιδιαίτερους συνδυασμούς που χαϊδεύουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Σας περιμένουν λαχταριστά ορεκτικά, σαλάτες, θαλασσινά καθώς όλα ταιριάζουν με κρασάκι και ούζο!
Πληροφορίες :
Μεταμορφώσεως 80 Μοσχάτο
Τηλ. κρατήσεων : 21 0482 1917
Δευτέρα έως Κυριακή 12:00 – 00:00
Κόστος ανά άτομο : 15€
Βάρκα
Το εστιατόριο Βάρκα βρίσκεται στο Παγκράτι και πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι με φρέσκα ψάρια και υλικά για όλα τα γούστα! Βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο Caravel και είναι το σημείο αναφοράς. Το μενού εκτός από εκλεκτούς ψαρομεζέδες, περιλαμβάνει και ολόφρεσκα ψάρια αλλά και παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά. Αξίζει να σημειώσουμε πως το εστιατόριο σερβίρει καθημερινά διαφορετικά πιάτα αναλόγως από την ψαριά των ψαράδων.
Πληροφορίες :
Ιοφώντος 31 Παγκράτι (Πλατεία Κάραβελ)
Tηλ, κρατήσεων : 2107258826
Δευτέρα έως Κυριακή 12:00 – 00:00
Κόστος ανά άτομο : 15€
Η Αθερίνα
Πηγή : www.athinorama.gr
Η Αθερίνα βρίσκεται στην Ν. Ερυθραία και πρόκειται για μια μεταμοντέρνα ταβέρνα με φρέσκα ψάρια και ψαρομεζέδες. Είναι το κατάλληλο στέκι για όσους αγαπούν το ψάρι με ένα λαχταριστό μενού απαρτιζόμενο από γυαλιστερές, κυδώνια, κακαβιά κυκλαδίτικη, χταπόδι ξυδάτο και διάφορους άλλους λαχταριστούς ψαρομεζέδες. Το κλίμα είναι φιλόξενο και ευχάριστο που θυμίζει Κυκλαδίτικη ταβέρνα κάπου στη θάλασσα! Συνδυάζοντας τα λευκά τραπεζάκια με τις καρέκλες δίνουν μια νότα φρεσκάδας στον χώρο.
Το εστιατόριο Βαρκούλες βρίσκεται στην Νέα Ιωνία και τα τελευταία 10 χρόνια δίνει με έναν ξεχωριστό τρόπο παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα στο Αθηναϊκό κοινό και όχι μόνο. Ο χώρος είναι φιλόξενος και φιλικός με ιδιαίτερα διακοσμεί στους τοίχους από καραβάκια με μια νησιώτικη νότα, απολαύστε με την παρέα σας ένα ζεστό φρέσκο ψαράκι μαζί με λαχταριστούς μεζέδες από σασίμι τόνου ή κουτσομούρας, ταρτάρ ή το καρπάτσο τόνου, παστουρμά θαλασσινών, φρικασέ σολομού, κριθαρότο με γαρίδες, μουσακά φρέσκου τόνου με καπνιστή μελιτζάνα, σκόρδο και κρέμα παρμεζάνας. Συνδυάστε τις μεσογειακές γεύσεις με ένα ποτήρι κρασί ή ουζάκι και δοκιμάστε στο τέλος ένα δροσερό παγωτό ή σορμπέ της επιλογής σας!
Ο Λούτσος βρίσκεται στην Βούλα και πρόκειται για ένα σύγχρονο εστιατόριο με μοντέρνες πινελιές στον χώρο για απαιτητικούς ψαροφάγους! Το μενού του περιλαβαίνει ψάρια και θαλασσινά. Υπάρχουν αρκετά πιάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε… Όπως λακέρδα από ρακί, σεβίτσε από ψάρι ημέρας, γυαλιστερές, κυδώνια, σφηνάκι αχινού, χταπόδι και καλαμάρι. Ο χώρος είναι φιλόξενος με λευκές καρέκλες και ξύλινα τραπεζάκια σε έναν ατμοσφαιρικό περιβάλλον κατάλληλο για τους λάτρεις των θαλασσινών.
Comments
Post a Comment