Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Μελιτζανοκεφτέδες


Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για το μεσημεριανό σας γεύμα!

Υλικά

4-5 μεγάλες μελιτζάνες
4 φέτες μπαγιάτικο (άσπρο ψωμί χωρίς κόρα)
1 αβγό
½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι + 2 κουταλιές επιπλέον
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη (ή 1 κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου)
2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλ. (περίπου) αλεσμένη φρυγανιά
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά με μπόλικο νερό και 1 κουταλιά αλάτι να βράσει.
Στο μεταξύ, ξεφλουδίζετε τις μελιτζάνες (όχι ολότελα, αφήνετε και μερικές λωρίδες φλούδας απάνω) και όταν το νερό κοχλάσει τις ρίχνετε μέσα.
Τις αφήνετε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά, τις βγάζετε σε σουρωτήρι και όταν κρυώσουν αρκετά για να τις πιάνετε, τις στύβετε για να στραγγίσουν καλά. Τις τεμαχίζετε.

Μουλιάζετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και το στύβετε επίσης για να στραγγίσει καλά.
Βάζετε τις τεμαχισμένες μελιτζάνες στο πολυμίξερ μαζί με το ψωμί και 1 αβγό και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Αν είναι πολύ σφικτό, χτυπάτε ελαφρά ένα δεύτερο αβγό και προσθέτετε όσο χρειαστεί για να γίνει ένας τραχύς πουρές.
Προσθέτετε μέσα το ½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι, το σκόρδο και το μαϊντανό και συνεχίζετε το χτύπημα για μερικά δευτερόλεπτα, με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ για να ενσωματωθούν στο μίγμα (το μίγμα πρέπει τώρα να είναι αρκετά σφικτό για να πλάθεται σε κεφτέδες).

Δοκιμάζετε λίγο για να ελέγξετε το αλατοπίπερο.
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και βάζετε σε ένα πιάτο τη γαλέτα. Πλάθετε στα γρήγορα κεφτεδάκια από το μίγμα και τα τυλίγετε στη γαλέτα.

Τα απλώνετε πάνω σε πιατέλα ή δίσκο και τα κρατάτε στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά.
Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα βαρύ τηγάνι και τηγανίζετε μέσα τμηματικά τους μελιτζανοκεφτέδες, 5-6 κάθε φορά, γυρίζοντάς τους προσεχτικά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και τους σερβίρετε πασπαλισμένους με το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι.

Comments