Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κοτόπουλο στη σχάρα με λεμόνι και σκόρδο


Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας!

Συστατικά

4 Τεμάχια μπουτάκια κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού Πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας
1 κουταλάκι αναμιγμένο βότανα
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλάκια λάδι ελιάς
2 φέτες Σκόρδο πολτοποιημένες- 2 κουταλιές της σούπας
2 ml χυμό λεμονιού
3 φέτες λεμονιού
1 κουταλάκι αλάτι αλατιού - για γεύση

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C για 10 λεπτά.
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά με ελαιόλαδο, ελέγξτε για αλάτι.
Προσθέστε κοτσάνι κοτόπουλου και σφήνες λεμονιού, απλώστε το κοτόπουλο στη μαρινάδα, βεβαιωθείτε ότι η μαρινάδα καλύπτει όλο το κοτόπουλο.

Αφήστε το να μαρινάρετε για 30 λεπτά.
Ανακατέψτε το κοτόπουλο στη σχάρα του φούρνου για 15 λεπτά, βγάλτε τα έξω, Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο, κουτάρετε λίγο υγρό πάνω στο κοτόπουλο.
Πάλι pop κοτόπουλο σε φούρνο και σχάρα για άλλα 15 έως 20 λεπτά.

Comments