Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Γαλαξίδι : Τα καλύτερα μέρη για φαγητό


Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες νησίδες που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Με ρομαντικό φόνο παραμένει ατμοσφαιρικές όλες τις εποχές του χρόνου.

Αξίζει να το επισκευθείτε έστω μια φορά στην ζωή σας, να χαζέψετε αρχοντικά σπίτια, να βολτάρετε δίπλα στη θάλασσα, να γευτείτε την κουζίνα του Γαλαξιδίου με άρωμα και γεύση από ιώδιο. Σας περιμένουν καλοψημένα ψάρια στη σχάρα, μαγειρευτά που θυμίζουν “μαμά” αλλά και άλλα εδέσματα που περιμένουν να τα ανακαλύψετε.



Μαρίτσα

Είναι από τις πιο γνωστές ψαροταβέρνες του Γαλαξιδίου, εκεί θα γευτείτε μύδια αχνιστάμε λεμόνι, αστακομακαρονάδα και κουτσομούρα τηγανητή απευθείας από το καϊκι, Βρίσκεται σε ψηλοτάβανο κτίριο του 1840 με ατμοσφαιρική διακόσμηση, στον κεντρικό δρόμο της παραλίας κι έχει εξαιρετική φήμη για τα θαλασσινά και τα ψαρικά του. Μην χάσετε τις εξαιρετικές πίτες της Μαρίτσας. Ακτή Οιάνθειας, τηλ.: 22650 41059, από € 18 το άτομο.



Porto


Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο στέκι και εκεί θα γευτείτε μαμαδίσιο φαγητὀ από την κ. Σοφία, τα καλύτερα κρεατικά και φρέσκα ψάρια καλοψημένα από τον . Ηρακλή.

Δοκιμάστε το μυδοπίλαφο αλλά και η ψητή σαρδέλα, η γαριδομακαρονάδα, τα σνίτσελ και το ψαρονέφρι- όλα σε άκρως χορταστικές μερίδες. Οι πατάτες είναι χειροποίητες ενώ στο τέλος καταφτάνει γλυκό του κουταλιού κέρασμα. Ακτή Οιάνθειας, τηλ. 22650 41182, www.tavernaporto.com, από €15 το άτομο.



Ο Μπεμπέλης

Βρίσκεται μέσα στα στενάκια του Γαλαξιδίου πρίν από την παραλία, ο Μπέμπελης φέρνει την γεύση στο πιάτο σας σε μαγειρευτά πιάτα, τοπικά πιάτα όπως γεμιστά κρεμμύδια με κιμά και ρύζι.

Το τζάκι, ξύλινα δοκάρια και καναπέδες δεσπόζουν το ιδανικό σκηνικό για να γευτούμε χοιρινό με δαμάσκηνα αλλά και εξαιρετικό συκώτι με κρεμμύδια, τα οποία θα συνοδεύσουμε με ωραίο κόκκινο κρασί παραγωγής τους. Ν. Μάμα 20-22, τηλ.:22650 41677, από €15 το άτομο.


Άλμπατρος

Πρόκειται για ένα οικογενειακό ταβερνάκι στο Γαλαξίδι με δικές τους γεύσεις κυρίως μαγειρευτά.

Ο κ. Γιάννης και η κ. Ελένη δίνουν όλη τους την ψηχή για να βγάλουν το κάθε πιάτο στους επισκέπτες. Δοκιμάστε σπιτικές πίτες με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι, τα ντολμαδάκια, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, καθώς και το σαμάρι, χοιρινό ψητό στο φούρνο. Κωνσταντίνου Σάθα 36, τηλ. 22650 42233, από €12 το άτομο.


Comments